Hvorfor wavelet-transformation i billedbehandling?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor wavelet-transformation i billedbehandling?
Hvorfor wavelet-transformation i billedbehandling?

Video: Hvorfor wavelet-transformation i billedbehandling?

Video: Hvorfor wavelet-transformation i billedbehandling?
Video: Wavelet transform for Images 2024, Marts
Anonim

Wavelet-transformationer vil være nyttige til billedbehandling til nøjagtigt at analysere de pludselige ændringer i billedet, som vil lokalisere midler i tid og frekvens. Wavelets eksisterer i begrænset varighed, og de har forskellige størrelser og former.

Hvad er formålet med wavelet-transformation?

Wavelet transformerer. En wavelet er en matematisk funktion, der bruges til at opdele en given funktion eller et kontinuerligt tidssignal i forskellige skalakomponenter. Norm alt kan man tildele et frekvensområde til hver skalakomponent. Hver skalakomponent kan derefter studeres med en opløsning, der matcher dens skala.

Hvad er wavelet-transformeret billede?

Wavelets bruges ofte til at blænde todimensionale signaler, såsom billeder. … Biortogonale wavelets bruges almindeligvis i billedbehandling til at detektere og filtrere hvid gaussisk støj på grund af deres høje kontrast af tilstødende pixelintensitetsværdier.

Hvad er wavelet-metoden?

Wavelet-transformationen er en matematisk teknik, som kan dekomponere et signal til flere lavere opløsningsniveauer ved at kontrollere skalerings- og forskydningsfaktorerne for en enkelt wavelet-funktion (moder-wavelet) (Foufoula) -Georgiou og Kumar, 1995; Lau og Weng, 1995; Torrence og Compo, 1998; Percival og Walden, 2000).

Hvad er meningen med wavelet-transformation?

Wavelet-transformation tilbyder en generalisering af STFT. Fra et sign alteoretisk synspunkt, svarende til DFT og STFT, kan wavelet-transformation ses som projektionen af et signal til et sæt basisfunktioner kaldet wavelets. Sådanne basisfunktioner tilbyder lokalisering i frekvensdomænet.

Anbefalede: