Hvilke af følgende var bestemmelser i nanking-traktaten?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke af følgende var bestemmelser i nanking-traktaten?
Hvilke af følgende var bestemmelser i nanking-traktaten?

Video: Hvilke af følgende var bestemmelser i nanking-traktaten?

Video: Hvilke af følgende var bestemmelser i nanking-traktaten?
Video: Derfor kæmper milliardærer om førstepladsen i rummet 2024, Marts
Anonim

I henhold til Nanking-traktaten, underskrevet den 29. august 1842, indvilligede Kina i at åbne de fem anmodede havne (Canton, Amoy, Foochow, Ningpo og Shanghai), betale en godtgørelse på 20 mio. sølvdollar, afskaffe Cohong-monopolet, der hidtil havde kontrolleret handelen i og gennem Canton, og overholde en fast tidsplan på …

Hvilket af følgende blev inkluderet i Nanjing-traktaten?

Et område i Kina. I Nanjing-traktaten i 1842 indvilligede Kina i at give briterne øen Hong Kong. Kineserne åbnede også 5 kysthavne, begrænsede skatter på britisk import og bet alte for omkostningerne ved krigen.

Hvad fik Storbritannien ud af Nanjing-traktaten?

I Nanjing-traktaten, der afsluttede den første opiumskrig i 1842, fik Storbritannien Kina til at betale en enorm godtgørelse (betaling for tab i krigen). Storbritannien fik også Hong Kong; Nanjing-traktaten er den traktat, der markerede afslutningen på den første opiumskrig og ville have en varig effekt på forholdet mellem øst og vest.

Hvordan påvirkede Nanjing-traktaten Kina-quizlet?

Nanjing-traktaten, aft alte at åbne 5 havne for britisk handel og begrænse tolden på britiske varer og gav Hongkong. … Kineserne blev tvunget til at åbne adskillige havne for britisk handel, give Storbritannien fuldstændig kontrol over Hongkong og give ekstraterritorialitet til britiske borgere, der bor i Kina.

Hvad var årsagerne til Taiping-oprøret?

Årsagerne til Taiping-oprøret var symptomatisk for større problemer, der eksisterede i Kina, problemer såsom mangel på stærk, central kontrol over et stort territorium og dårlige økonomiske udsigter for en massiv befolkning.

Anbefalede: