I cyklotron er resonanstilstanden?

Indholdsfortegnelse:

I cyklotron er resonanstilstanden?
I cyklotron er resonanstilstanden?

Video: I cyklotron er resonanstilstanden?

Video: I cyklotron er resonanstilstanden?
Video: Phd Defence of Vera de Wit-Verheggen 2024, Marts
Anonim

er massen af elektronen. For den almindeligt anvendte mikrobølgefrekvens 2,45 GHz og den blotte elektronladning og masse er resonansbetingelsen opfyldt, når B=875 G=0,0875 T.

Hvad er resonansacceleration i cyklotron?

: tildeling af høje hastigheder til elektriske partikler ved periodisk at variere det accelererende elektriske felt for at give en ny impuls i begyndelsen af hvert successivt segment af stien - sammenlign cyklotron.

Hvad er resonansens rolle i driften af en cyklotron?

Cyklotronresonans beskriver interaktionen af eksterne kræfter med ladede partikler, der oplever et magnetfelt, og dermed allerede bevæger sig på en cirkulær bane.

Hvad er en cyklotron klasse 12?

Cyclotron er en enhed, der bruges til at accelerere ladede legemer til meget høje hastigheder (eller høje kinetiske energier) ved hjælp af krydsede (eller indbyrdes vinkelrette) elektriske og magnetiske felter.

Hvorfor bruges AC i cyklotron?

En vekselstrøm bruges til at accelerere partiklerne. Når partiklerne kommer ind i den ene halvdel af cyklotronen, trækkes de tilbage til den anden halvdel. Når de når den anden halvdel, skifter strømmen, og de trækkes tilbage til første halvdel. Hele tiden holder magnetfeltet dem i bevægelse i cirkler.

Anbefalede: