Hvorfor shab e barat?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor shab e barat?
Hvorfor shab e barat?

Video: Hvorfor shab e barat?

Video: Hvorfor shab e barat?
Video: Night of Repentance | Shab e Barat 2020 | Molana Tariq Jamil 2024, Marts
Anonim

'Shab' er et persisk ord for nat, mens 'Barat' på arabisk står for frelse og tilgivelse, og muslimer tror, at på denne nat bestemmer Allah folks formue for året forude, deres næring og om de får mulighed for at udføre Hajj (pilgrimsfærd).

Hvorfor fejres Shab-e-Barat?

Shab-e-Barat betragtes som en stor begivenhed i den islamiske kalender, hvor muslimer kollektivt tilbeder og beder om tilgivelse for deres forseelser. Det menes at belønne dem med formue for hele året og rense dem for deres synder.

Hvad siger Koranen om Shab-e-Barat?

Shab-e-Barat anses for at være den helligste nat i den islamiske kalender. Ifølge Koranen sagde Allah denne nat: "Hvem ønsker tilgivelse, jeg vil tilgive dig. Hvem vil have mad, jeg sørger for mad." Det menes, at Allah sagde dette hele natten, indtil det var Fajr, det tidspunkt, hvor muslimer beder ved daggry.

Ønsker vi Shab-e-Barat?

Ifølge den islamiske kalender observeres Shab-e-Barat natten mellem den 14. og 15. Sha'aban, eller den ottende måned. … Folk ønsker hinanden "Shab-e-Barat mubarak". Folk, der tilhører det muslimske samfund, beder hele natten og reciterer også den hellige Koran.

Hvad skal vi studere på Shab e Barat?

I den første rakaat, efter Surah-e-Fatiha, reciter Surah-e-Ikhlas 3 gange og Surah-e-Falaq en gang. I den anden rakaat, efter Surah-e-Fatiha, reciter Surah-e-Ikhlas 3 gange og Surah-e-Naas en gang. Efter Salaam, reciter Surah-e-Yaseen og derefter Dua-e-Nisf-e-Shabaan, lav Dua og bed Allah om at beskytte din Imaan.

Anbefalede: