Hvornår blev vilnius grundlagt?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev vilnius grundlagt?
Hvornår blev vilnius grundlagt?

Video: Hvornår blev vilnius grundlagt?

Video: Hvornår blev vilnius grundlagt?
Video: Lithuania Explained! 2024, Marts
Anonim

Vilnius historie. Legenden siger, at Vilnius blev grundlagt i det tidlige fjortende århundrede af den mægtige Gediminas, storhertug af Litauen. Efter en begivenhedsrig dags jagt blev hertugen grebet af træthed, og han besluttede at tage en lur. Alligevel var han knap faldet i søvn, da et frygteligt tilsynekomst viste sig foran ham …

Hvornår blev Vilnius oprettet?

Storhertug Gediminas var den første til at nævne navnet Vilnius i sine breve i 1323. Derfor anses den for at være grundlagt i 1323. Storhertug Gediminas var også meget optaget af byens vækst.

Hvor gammel er Vilnius?

Der eksisterede en bosættelse på stedet i det 10. århundrede, og den første dokumentariske reference til den stammer fra 1128. I 1323 blev byen hovedstad i Litauen under storhertug Gediminas; det blev ødelagt i 1377 af de teutoniske riddere.

Hvornår blev Vilnius litauisk?

I 1991 Vilnius blev igen hovedstaden i det uafhængige Litauen. Et fremtrædende træk ved byen før Anden Verdenskrig var dens jødiske samfund, i næsten 150 år centrum for det østeuropæiske jødiske kulturliv.

Hvornår var Vilnius en del af Rusland?

Industriæra under det kejserlige russiske styre (1795-1918) Efter at Vilnius blev annekteret til Rusland i 1795, fortsatte det med at være en dødvande med en befolkning på 50.000.

Anbefalede: