Er cyklister tilladt midt på vejen?

Indholdsfortegnelse:

Er cyklister tilladt midt på vejen?
Er cyklister tilladt midt på vejen?

Video: Er cyklister tilladt midt på vejen?

Video: Er cyklister tilladt midt på vejen?
Video: Cyklister trækker ud til overhaling venstre om i kryds, men fortryder dog. Biler i indkørselsforbud. 2024, Marts
Anonim

Det enkle svar på, hvorfor cyklister kører midt på "trafikbaner", er fordi de har lov og rådes til at tage sådanne handlinger. Her betyder "trafik" al trafik, ikke kun motortrafik. … Disse huller kan beskadige din bil, men for cyklister er de ikke bare ubelejlige, de er potentielt dødelige.

Kan cyklister cykle midt på vejen?

Kør midt på banen

Det er ikke kun det er lovligt for en cyklist at køre midt på en bane, den har faktisk et navn: den primære position eller 'at tage banen'. Norm alt skal cyklister køre i det, der kaldes den sekundære position, omkring 30 cm til 1 m fra kantstenen.

Hvor skal en cyklist være, når han er på vej?

Lovene i de fleste amerikanske stater og canadiske provinser indikerer, at en cyklist på vejen har de samme rettigheder og pligter som en fører af et køretøj. Cyklister er generelt forpligtet til at køre 'så tæt på som praktisk muligt' til højre side af motorvejen. Bemærk, at der ikke står 'så langt til højre som muligt.

Er cyklister tilladt på fortove i Storbritannien?

Kan cyklister køre på fortove? Cykler betragtes som køretøjer i henhold til britisk lov, og er ulovligt at cykle på en fortov, som ikke er blevet udpeget som en cykelvej. Den maksimale bøde er 500 £, men det bliver ofte behandlet med en fast bøde på 50 £. Loven håndhæves dog ikke altid af politiet.

Er det ulovligt at cykle uden lys i Storbritannien?

Det er ulovligt at cykle på offentlig vej efter mørkets frembrud uden lys og reflekser. Præcis hvilke lygter og reflekser, hvor de skal monteres, og hvornår de skal lyse op, er defineret af Road Vehicles Lighting Regulations.

Anbefalede: